FAQ

Deze vragen krijgen we vaak

Dus hier zijn de antwoorden

Mis je nog een vraag, waarvan je denkt dat ie vaker gesteld gaat worden? Laat het ons dan even weten! Dankjewel!

Ellen, Arianne, Frank, Pepijn, Olivier, Petra
Fleur, Marga, Bart

Team Bollekantje
Hoe laat moeten we er zijn op zaterdag?

De ontvangst van teams begint om 9:00 uur. Dan komen de meeste teams aan. Maar let op! Het kan best druk zijn op de dijk bij aankomst. Zorg dus dat je op tijd komt en dat je geduld hebt. Het kan best even duren voor je aan de beurt bent om het terrein op te rijden. Er staan mensen van de organisatie bij de dijk om je te ontvangen. Auto's met grote tenten en veel bagage mogen rechtsaf het kampeerterrein op, andere voertuigen gaan rechtdoor naar de parkeerplaats. Volg de aanwijzingen van de organisatie alsjeblieft op.

Mag ik de tent(en) een dag vooraf al komen opzetten?

De avond voor het toernooi zijn wij druk bezig met de opbouw. Er is 's Nachts geen bewaking. Dus als je al spullen brengt, is dat op eigen risico.

Mijn team is ingedeeld in een poule met andere sterktes, is dat wel eerlijk?

't Bollekantje C toernooi is een sportief toernooi, waar lekker gehockey'd wordt en ook heel veel meer te doen is. Hockey is zeg maar de belangrijkste bijzaak van het toernooi. Nou ja, het is wel belangrijk, maar het is niet het wereldkampioenschap. Er zijn ook heel mooie prijzen te winnen voor het sportiefste team en het team met de mooieste, origineelste outfit. En natuurlijk de Bollekantje Award! Strafballen scoren met de bolle kant. Probeer dat vooral vooraf eens!

Hoe laat is het toernooi opzondag afgelopen?

Na het hockeytoernooi zijn er - afhankelijk van de indeling van de poules- nog finalerondes. En dan tegen een uur of 3 begint de Bollekantje strafballencompetitie. Strafballen met de bolle kant. Aansluitend is de prijsuitreiking en uiterlijk 16.30 uur is het wel zo'n beetje klaar.

Waarvoor is de borg? En wanneer krijg ik die terug?

We maken gebruik van een groot multifunctioneel sportveld als camping. Iedereen krijgt een stuk van het veld toegewezen voor hun tenten. Voordat je als team weer naar huis gaat, controleren we of je veldje schoon is. Vrij van afval en of er geen haringen zijn achtergebleven. Ziet alles er weer picobello uit? Dan krijg je je borg terug. 

Waar laat ik tijdens het toernooi de keeperstas?

Er doen best veel teams mee aan 't Bollekantje C Toernooi. We hebben helaas niet voldoende ruimte om alle keeperstassen in een locker op te bergen. Dus zorg voor je eigen bergruimte. Dat kan een klein goedkoop tentje zijn. Of de achterbak van een auto. (Paar bloemen erbij en de boel ruikt weer naar roosjes. :-) )

Een extra persoon betaalt meer dan het totaalbedrag gedeeld door het maximale aantal. Waarom is dat?

Goeie vraag. Daar zijn meerdere redenen voor. Het toernooibudget is best scherp gecalculeerd. Een team bestaat maximaal uit 14 spelers en 2 begeleiders. Wijk je daarvan af naar boven, dan betaal je een beetje extra voor die extra personen. We hebben een aantal afspraken met sponsoren, gebaseerd op het aantal teams. Voor extra deelnemers betalen we daar extra voor. Daarnaast is het voor ons altijd een extra administratieve handmatige handeling om deelnemers of begeleiders toe te voegen. Met dat kleine beetje extra dekken we al deze kosten.

We hebben een camper / caravan Mag die ook op het terrein staan?

In principe willen we vooral tenten. Maar het kan natuurlijk best leuk en gezellig zijn om met een caravan of camper te komen. Als het veld niet te nat is (Als het niet heel veel geregend heeft voor het toernooi) dan kan dat best. Je wordt dan aan de rand van het veld geplaatst. Oh... En zodat je dat vast weet: ER IS GEEN STROOMPUNT om je caravan of camper aan te sluiten!

Ik hoorde dat er ook een app van het toernooi is, klopt dat?

Jazeker! Ieder jaar maken we met behulp van de software van mijntoernooi een web-app. DIe is ook leidend voor het programma. We houden de standen er in bij en informeren jullie met behulp van de app over  eventuele wijzigingen in het programma. Vlak voor het toernooi delen we een link van de app op de website, in de mail en op QR-codes die we overal ophangen

Waarom krijgen we het volledige programma niet eerder dan vlak voor het toernooi?

Het maken van een goed wedstrijdschema is best een flinke klus. Daar kunnen we pas aan beginnen als alle teams zijn ingeschreven en het toernooi vol is. Zodra dat het geval is, gaan we hiermee aan de slag. Oh, en het klinkt misschien als een open deur... Maar het toernooi wordt al bijna 30 jaar georganiseerd door louter vrijwilligers. Die hebben naast de organisatie van het toernooi ook een baan of een studie. Super ongemakkelijk natuurlijk. Maar ook daar gaat tijd inzitten. :-). Wij doen ons uiterste best om alles zo snel mogelijk klaar te hebben. Tijdens het toernooi krijgen jullie een toernooiboekje met het programma, maar ook op de website vind je het hele programma.

Moeten we zelf scheidsrechters regelen?

Nee, in principe regelen wij voor alle wedstrijden scheidsrechters. Maar heel regelmatig zijn er ook ouders die goed kunnen fluiten en graag een paar wedstrijden fluiten. Ale je je in zo'n geval vooraf even meldt bij ons (via mail of aan de wedstrijdtafel), dan delen we je in voor een paar fluitbeurten. Ook dat gaat via de app. 

Is er een mogelijkheid om mijn telefoon op te laden? Of mijn electrische pomp te gebruiken om mijn luchtbed op te blazen?

Ja, we hebben hier en daar extra stroompunten aangelegd. En die zijn juist hiervoor bedoeld. Dus NIET om een vast stroompunt in je tent of caravan te creëren. (Die stekkers trekken we er gewoon weer uit!

Verhuren jullie ook (leger)tenten?

Nee, dat doen we (nog) niet. Er zijn verschillende verhuurders van legertenten, maar let op. Er is bijzonder veel vraag naar, dus wees er snel bij. We verzamelen nog adressen van verhuurders en zullen die hier publiceren wanneer we ze hebben.

Onze begeleiders zijn nog geen 25, mogen ze wel begeleiden?

Ja hoor, dat mag. Alleen hebben we een strikte regel: 's Nachts moeten er per team twee verantwoordelijke volwassenen zijn voor de begeleiding. We hebben de ervaring dat jonge jongens of meisjes dat best lastig vinden. En we voorkomen hiermee problemen. (We spreken uit ervaring)

Een creatieve outfit? Wat moet ik me daarbij voorstellen?

We zien de meest gekke dingen. Maar de meeste teams verzinnen een geestige tekst voor op het shirt en hebben een kleurrijk tenue aan. Een vrolijke boel is de bedoeling. Maar het moet natuurlijk wel lekker zitten bij het hockey. Dus berenpakken raden we niet aan :-)

Als een

Socials:

© 2024 adversa